REGISTRACIJA DOMENA

OBEZBEDILI SMO MOGUĆNOST REGISTRACIJE NACIONALNIH I INTERNACIONALNIH DOMENA

Internet domen je Vaša adresa na Internetu putem koje će svi koji budu želeli moći da Vas pronađu. Pored toga što Vašim klijentima daje mogućnost da brzo i lako posete Vaš web sajt, imaćete adresu prilagođenu Vama, personalizovanu u skladu sa Vašim potrebama, koja se lako pamti.

NACIONALNI DOMENI

Poslovni software

Nacionalni internet domen je oznaka teritorijalne pripadnosti. Po njemu se može videti pod domenom koje države je Vaš sajt registrovan.

Srbija ima dva ravnopravna nacionalna internet domena: .RS i .СРБ, a njihova registracija se vrši u saradnji sa Registrom nacionalnog Internet domena Srbije - RNIDS.

NetCast je ovlašćeni registar domena za krajnje korisnike, dok je RNIDS, kao nacionalni registar, zadužen za upravljanje Centralnim registrom, to jest centralnom zbirkom podataka o nazivima internet domena registrovanim u okviru nacionalnih domenskih prostora.

Možete izabrati jedan od pet domenskih prostora, u zavisnosti od pravnog statusa:*

  • .RS i .СРБ – za sve zainteresovane korisnike, bez obzira na to da li su pravna ili fizička lica;
  • .CO.RS i .ПР.СРБ – za poslovne korisnike, bez obzira na to da li su pravna lica ili preduzetnici;
  • .ORG.RS i .ОРГ.СРБ – za poslovne korisnike koji su neprofitne organizacije;
  • .EDU.RS i .ОБР.СРБ – za poslovne korisnike koji su obrazovne ustanove i organizacije;
  • .IN.RS i .ОД.СРБ – za fizička lica.

Domenski prostori .AC.RS и .АК.СРБ su namenjeni akademskoj i naučno-istraživačkoj mreži Srbije, а .GOV.RS i .УПР.СРБ državnim organima Republike Srbije.

MEĐUNARODNI DOMENI

Ukoliko Vaše poslovanje nije lokalno, već je usmereno na globalno tržište, registracija nacionalnih domena za Vas neće imati smisla. Pored registracije nacionalnih, preko nas možete registrovati i neki od popularnih međunarodnih domena, kao što su .com, .net, .org…

*Zakup domena se vrši na period od godinu dana, uz mogućnost automatskog produženja istog.
Postavite pitanje
Kontakt
Ime i prezime
Email adresa
Telefon
Vaše pitanje