Managed Cloud

Managed Cloud je optimalna usluga za kompanije koje žele Cloud rešenje po principu “ključ u ruke”. NetCast u potpunosti preuzima brigu o operativnim sistemima, pravljenju rezervnih kopija podataka, bazama podataka, a u određenim slučajevima i o aplikacijama.
Proaktivna podrška, blagovremeno ažuriranje sistema, adekvatno konfigurisanje i monitoring 24/7/365 su dodatni razlozi za korišćenje Managed Cloud servisa.
Usluga ne zahteva angažovanje dodatnih zaposlenih u IT sektoru usled korišćenja više različitih tehnologija i kompleksnosti samog sistema, jer NetCast brine o svemu.

Imate ideju? Možemo zajedno da je realizujemo!

Nije neophodno da poznajete način funkcionisanja bilo koje od Cloud komponenti – Naše stručno osoblje preuzima na sebe dizajniranje i inicijalnu implementaciju rešenja, sve potrebne migracije i dalje održavanje.

Prednosti Managed Cloud usluge:

 • Transparentnost i manji troškovi
 • Veća fleksibilnost
 • Odlične performanse i stabilnost u radu
 • Blagovremeno ažuriranje sistema i adekvatno konfigurisanje
 • Visoka dostupnost i bezbednost
 • Bez straha od gubitka podataka
 • Proaktivna tehnička podrška i monitoring 24/7/365
 • Podaci smešteni u Srbiji

Use Cases

 • ERP/CRM HOSTING: Želite da Vaši ključni sistemi za upravljanje poslovanjem kao što su ERP ili CRM budu uvek dostupni i sigurni? Više nije potrebno da razmišljate o kupovini opreme, licenci, UPS-a, klimatizacije ili bilo kom drugom preduslovu jer se NetCast brine o svemu.
 • E-COMMERCE: Započinjete sa prodajom preko sajta ili već imate dobro razrađen E-Commerce sajt, ali niste u mogućnosti da predvidite kolika će biti posećenost u svakom momentu, naročito prilikom rasprodaja i akcija? Uz Managed Cloud i fleksibilne resurse, online prodavnica je uvek dostupna posetiocima i korisničko iskustvo je na najvišem mogućem nivou.
 • ONLINE LEARNING: Uvodite inovacije u svoje poslovanje i osluškujete potrebe tržišta? Odlučili ste se da ponudite svojim klijentima mogućnost učenja na daljinu, online studiranja, kurseva, seminara, postavljanje video materijala i prezentacija? NetCast Managed Cloud je prava platforma koja omogućava da bilo koje LMS rešenje pokaže svoj pun potencijal.
 • NEWS PORTALI / ZAHTEVNE WEB APLIKACIJE: Najzahtevniji korisnici kao što su News portali ili kompanije koje poseduju specifične web aplikacije sa velikim brojem posetilaca i upita, zahtevaju ne samo kvalitetnu opremu nego i adekvatno dizajniranje i konfiguraciju resursa – NetCast inženjeri preuzimaju kompletnu brigu na sebe kako bi sistem bio na potrebnom nivou dostupnosti i performantnosti.

Da li Vas kompanijska politika ili regulativa obavezuju da podaci budu smešteni u Srbiji?

Kao prvi sertifikovani Cisco CMSP (Cloud and Managed Services Programme) partner u Srbiji u mogućnosti smo da pomognemo.

Vaša kompanija ima više kancelarija van Srbije, želite data centar koji je blizu da bi smanjili “latency” i da bi se aplikacije brzo izvršavale… Ili jedan sektor kompanije razvija softver, zbog lako promenjljivih resursa su to do sada radili preko AWS-a i nije im opcija da promene Cloud provajdera.

Ne brinite, i u ovom slučaju možete da se oslonite na NetCast jer Vas ne uslovljavamo da zakupite našu infrastrukturu. Bilo da se odlučite za nekog od Public Cloud provajdera (Amazon AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform) ili koristite kombinaciju više provajdera, NetCast sertifikovani inženjeri su spremni da pomognu.

Ekspertiza

CLOUD je u našoj DNK, CLOUD je naša primarna a ne sporedna delatnost

NOC & podrška

Obezbeđena je proaktivna podrška i monitoring 24/7/365

Izbor

Izaberite Cloud provajdera po želji – NETCAST, AMAZON AWS, MICROSOFT AZURE ili GOOGLE CLOUD PLATFORM

Cloud portal

Omogućava upravljanje, transparentnost i kontrolu troškova

Cloud Connect

Povežite svoju kancelariju sa Cloud-om preko optičkog interneta za maksimalne performanse

Plaćanje po potrošnji

Kada kažemo fleksibilnost to zaista i mislimo. U svakom momentu možete da promenite količinu potrebnih Cloud resursa.