3,2,1...Pokreni testiranje softvera!

28. novembar 2016. Prva konferencija o automatskom testiranju softvera u našoj zemlji, Belgrade Test Conference, održana je proteklog vikenda u beogradskom hotelu “88 rooms”. Glavni cilj događaja bio je da podigne svest kompanija o potrebi i značaju testiranja softvera pre početka njegovog korišćenja.

Na dvodnevnom dešavanju, junior testeri zainteresovani za pomenutu oblast, imali su priliku da steknu nove veštine i znanja razgovarajući sa seniorima iz najvećih domaćih IT kompanija koji su na taj način podržali razvoj mladih IT-jevaca. Stručnjaci iz vodećih srpskih IT organizacija su kroz brojna predavanja o vrstama i tehnikama automatskog testiranja softvera, kao i korišćenju trikova za povećanje produktivnosti u testiranju, dali odgovore na mnoga pitanja o ovoj još uvek nedovoljno istraženoj oblasti. Na kraju prvog dana organzovan je i neformalan razgovor, gde su juniori saznali praktične detalje procesa automatskog testiranja.

Između ostalog, ukazano je i na potrebu posvećivanja pažnje pomenutoj temi od strane svih kompanija, međutim, može se reći da automatsko testiranje softvera ima najveći značaj kada su u pitanju velike organizacije kao što su banke, osiguravajuća ili telekomunikaciona društva, kojima bi česti prekidi u radu prouzrokovali ogromne gubitke novca i dragocenog vremena.

Započni svoju karijeru na Job Fair sajmu zapošljavanja

9. novembar 2016. Najbolji način da započnete poslovnu budućnost jeste poseta nekom od sajmova zapošljavanja koji se u Beogradu organizuju nekoliko puta godišnje. Koncepcija svakog sajma je drugačija, ali cilj svakog od njih je isti-povezivanje kompanija sa obrazovanim ljudima koji su u potrazi za praksom ili poslom.

Jedan od sajmova na kojima smo imali svoj štand je i Job Fair, održan 7. i 8. novembra u Zgradi tehničkih fakulteta. Dvanaesti put zaredom, pomenuti sajam je uspešno organizovan, a predstavnici naše kompanije su upoznali veliki broj mladih studenata željnih znanja, ali i praktičnog iskustva.

Obzirom da je sajam organizovan od strane studenata tehičkih nauka, najveći broj posetioca je bio upravo sa tehničkih fakulteta. Najveća zainteresovanost studenata je bila za poslove Sistem administratora, Mrežnog inženjera i FullStack developera. Kako naša kompanija trenutno ima otvorene pozicje za pomenuta radna mesta, kako za praksu tako i za posao, korist od uzajamnog upoznavanja je bila obostrana.

Podržavamo ideje vredne širenja

7. novembar 2016. TEDxZemun, kao nezavisno organizovan TED događaj i deo globalnog skupa konferencija, održan je juče u zemunskom Madlenianumu četvrtu godinu zaredom. Prva ideja o organizovanju ovakvog tipa dešavanja rođena je pre više od 30 godina, a sve je počelo predstavljanjem Macintosh računara i demo verzije Sony kompakt-diska.

Svaki govornik ima priliku da, za unapred određen broj minuta koje ima na raspolaganju, predstavi svoju ideju, objasni na koji način je ona predstavljala neku vrstu pokretača i kako je sprovedena u delo. Svrha izlaganja je da slušaoca motiviše tako da i on dobije inspiraciju da ostvari neku svoju skrivenu zamisao. Tako je Tanja Vojtehovski govorila o tome kako će vas upropastiti oni koji vas najviše vole i kako da to izbegnete, Dragan Tomić je prepričao svoj put od navijača "Rad"-a do direktora Microsoft Development Centra, a Bogdan Stevanović je podelio iskustvo koje je stekao dok je putovao u invalidskim kolicima.

Obezbedivši WiFi mrežu, NetCast je bio deo ovogodišnjeg TEDxZemun događaja, a ekipa zadužena za WiFi podršku je vodila računa da slušaocima i predavačima obezbedi kvalitetan signal u svakom trenutku. Drago nam je da smo bili mali deo TED-a i nadamo se da su inspirativne ideje mnoge slušaoce pokrenule na razmišljanje kako da svet oko sebe učine boljim.

„Cloud i ja“ na FON-u

27. oktobar 2016. Šta je Cloud, koji su uticaji Cloud tehnologije na tipičnu organizaciju i gde smo mi kao pojedinci u svemu tome bile su glavne teme predavanja „Cloud i ja“, održanog na FON-u 26. oktobra, u organizaciji EKOF Media Group.

Radionica u okviru koje je održano predavanje realizovana je u saradnji sa Savezom studenata FON-a. Studenti koji studiraju oblast informacionih tehnologija prisustovali su inspirativnom predavanju na kome su vrlo razumljivo predstavljeni i detaljnije objašnjeni pojam i značaj Cloud tehnologije.

Današnje kompanije veruju da je IT sektor velika briga, trošak i opterećenje za njihov budžet. Međutim, ne mora tako da bude ukoliko usvoje Cloud tehnologiju i primene je u svom poslovanju. A šta je Cloud i kako može da pomogne preduzeću? Prvenstveno, uz ovu tehnologiju više nema kapitalnih ulaganja jer je bazirana na principu outsourcing-a svih poslova vezanih za IT i skupe opreme, uz mesečnu naknadu. Takođe, pouzdana infrastuktura dostupna sada i malim preduzećima, podaci na dohvat ruke, u bilo koje vreme i na bilo kom mestu, su prednosti koje ne smeju biti zanemarene.

Razumevajući kako funkcioniše čuveni Cloud, studenti su za vreme ovog predavanja uspeli da razumeju i inženjere kada kažu da je IT investivija, a ne trošak, kao i da Cloud nije dropbox, niti samo puki podaci, već da podrazumeva pristup aplikacijama i serverima koj se nalaze „u oblaku“.

Cisco Cloud EMEAR partnerski trening u Pragu

21. oktobar 2016. Kompanija Cisco prepoznatljiva je na tržištu po organizovanju programa treninga i IT sertifikacije, kako bi adekvatno odgovorila na potrebe učesnika za dodatnim znanjima. U tom cilju, sproveden je još jedan Cisco EMEAR trening, ovoga puta u Pragu, i to u periodu od 18. do 20. oktobra.

Posetioci su imali priliku da saznaju više o aktuelnoj Cloud strategiji i pravcu daljeg razvoja Cisco rešenja. U agendu događaja uključena je i diskusija o uvek aktuelnoj open-source kolaboraciji. Takođe, bilo je i govora o DevOps metodologiji i o značaju korišćenja Big data tehnika u današnje vreme. Učesnici su imali pristup relevantnim labovima gde su mogli i praktično da testiraju stečena teorijska znanja.

Kao i na svim događajima koje organizuje Cisco, i ovoga puta su se mogla čuti predavanja najučenijih IT stručnjaka iz celog sveta, zaposlenih u Cisco timu, kao i stručnjaka iz partnerskih kompanija.

Još jednom na link2job sajmu zapošljavanja

16. oktobar 2016. Postoji puno stepenica kojima treba da se popnete da biste izgradili svoju karijeru na pravi način. Možete da završite fakultet, pronađete praksu u nekoj firmi ili da, ukoliko ste veoma ambiciozni, uložite dodatni napor i većinu svog slobodnog vremena provedete učeći i van formalnog obrazovanja.

Međutim, stepenica koju ne biste trebali da preskočite je sigurno neki od sajmova zapošljavanja. Ovakvi događaji imaju za cilj edukovanje mladih i njihovo povezivanje sa kompanijama i kao takvi predstavljaju odličnu priliku za pronalaženje prakse ili zaposlenja.

Jedan od njih je i LINK2Job, na kome se naša kompanija predstavila drugi put ove godine 14. oktobra. Ponovo je veliki broj mladih ljudi posetio hotel Jugoslavija u želji da baš na ovom sajmu započnu svoju karijeru, što za nas nije bilo iznenađenje. Najveće kompanije poput Comtrade, Trizma, Zepter i Delhaize Srbija su pružile priliku svima koji traže posao da se predstave i upoznaju sa predstavnicima njihovih kompanija.

I NetCast kao IT kompanija se uvek trudi da podrži studente završnih godina ili tek svršene studente, i to najčešće putem praksi koje gotovo stalno organizujemo u našoj kompaniji. Drago nam je što smo bili deo i drugog LINK2Job sajma 2016. godine, a sve zainteresovane pozivamo da pogledaju koje su trenutne otvorene pozicije.

Linux sistemi kreiraju IT budućnost

8. oktobar 2016. U Berlinu je od 4og do 6og oktobra održana Linuxcon & Containercon konferencija, posvećena OpenSource softveru, programiranju, virtuelizaciji, dokerizaciji i automatizaciji, gde je akcenat bio na dokerizaciji koja će zameniti postojeće principe virtuelizacije. Konferencija je održana u prestižnom InterContinental hotelu. Neki od učesnika su bili Citrix, Huawei, Google, BMW Group, Intel i Amazon.

Najzanimljiviji deo konferencije su svakako bile radionice i predavanja koja su se paralelno dešavala u desetak sala koje je hotel prilagodio konferenciji, a našem timu su najzanimljivija bila predavanja o sistemskom programiranju, gde se moglo saznati dosta o najnovijim trendovima.

U sklopu organizacije, održani su i korisni sastanci, na kojima je naša kompanija radila na novom sistemu za monitoring Cloud Servisa gde smo nailazili na manje probleme. U direktnom kontaktu sa OceanDigital i Red Hat inženjerima dobili smo smernice koje su nam zaista pomogle u implementaciji rešenja.

Od najvećeg značaja za nas je pohvala koju smo dobili od Colin McNamara, poznatog stručnjaka DevOps zajednice. On je tom prilikom istakao da mu se jako svidela naša automatizovana DevOps implementacija.

IBC sajam 2016.

23.septembar 2016. U Amsterdamu je u septembru održan poznati sajam elektronskih medija i audio-video tehnike. Pored sajma na kome je učestvovalo preko 1700 izlagača iz oblasti kreiranja i upravljanja elektronskim medijima, održana je i konferencija. Jedan od učesnika sajma bila je i kompanija Wowza kao lider na polju korišćenja streaming servera.

Predstavljena kao globalna destinacija za diskusiju o mnogim izazovima sa kojima se suočavaju elektronski mediji, IBC konferencija je pokrila mnoge goruće IT teme, čime je doprinela razumevanju savremenih IT trendova.

Kao sistem integrator za OTT televiziju, imali smo priliku da posetimo sajam na kome su izlagači predstavili opremu za provajdere. Rezultat posmatranja načina funkcionisanja monitoring sistema i sistema za praćenje, zaštitu i reprodukciju digitalnih servisa krajnjem korisniku je plan kupovine i implementacije STB uređaja. Korišćenjem tih uređaja u poslovanju, korisniku će biti omogućeno interaktivno praćenje TV programa sa bilo kog mesta i uređaja, kao i gledanje sadržaja do 3 dana unazad, a da bi to ostvario potrebna je samo internet konekcija.

U želji da postanemo vrhunski OTT sistem integrator, usavršićemo monitoring sistem sa dodatkom 0-24 monitoringom servisa, koji će obezbediti pouzdanost digitalnih TV servisa krajnjem korisniku.

Blogerska saradnja sa organizatorima Voxxed Days

20.septembar 2016. Na naše veliko zadovoljstvo, u saradnji sa organizatorima Voxxed Days konferencije, nastao je post na temu izgradnje i održavanja dugoročnih odnosa sa klijentima.

Ukoliko ste se odlučili da u današnje vreme budete preduzetnik, onda znate koliko je teško steći i zadržati klijenta. Jeste teško, ali nije nemoguće. Dovoljno je da Vam uvek na umu budu četiri reči-korisnik na prvom mestu. U tome je čitava filozofija.

U objavljenom postu ćete pročitati kako teče proces implementacije novog softvera u kompaniji-od trenutka rađanja ideje o softveru pa sve do njegove implementacije.

Voxxed Days Vol.2

20. septembar 2016. Ponovo se ime naše kompanije prepliće sa imenom jedne od najinspirativnijih konferencija na Balkanu, namenjene ljubiteljima tehnologije i preduzetništva, koja će biti održana u BelExpo centru 28., 29. i 30. septembra.

Pripreme za ovu konferenciju ovih dana su u punom jeku a organizatori najavljuju predavanja na 4 trake, sjajne predavače i preko 800 učesnika. Obećavajuće!

Kod nas slična situacija-radimo punom parom kako bi sve bilo spremno za 28mi-od poklončića koje smo pripremili za učesnike, preko organizacije zanimljivih igrica na samom štandu do brige o konferencijskom WiFi signalu.

Ukoliko si mlad, obrazovan ili na putu da to postaneš, a IT smatraš svojom strašću, obavezno poseti naš štand. Radujemo se upoznavanju sa tobom!

PREDAVANJE NA IT AKADEMIJI

11.jul 2016 Svake subote IT Akademija u Zemunu postaje mesto okupljanja ljubitelja IT sfere i svih koji bi želeli da saznaju nešto o aktuelnim trendovima iz te oblasti.

Vikend iza nas obeležilo je predavanje na temu Kako unaprediti poslovanje korišćenjem Cloud tehnologija?

Posetioci su mogli da saznaju sve o poslovnim rešenjima koja podrazumevaju korišćenje Cloud tehnologije, a najveću pažnju im je privukao deo predavanja na kome se govorilo o upotrebi Cloud servisa i njihovom značaju u smanjenju troškova poslovanja.

Poslovanje naše kompanije je primarno bazirano na B2B prodaji, pa je i prošlonedeljni seminar prvenstveno bio namenjen preduzetnicima i vlasnicima malih i srednjih preduzeća, a svi oni koji su popunili anketu o korišćenju IT usluga bili su u mogućnosti da dobiju prigodan poklon od naše kompanije.

PHP KONFERENCIJA – RAJ ZA DEVELOPERE

19.maj 2016. Gde će biti svi programeri 28. i 29. maja? Zna se, u Madlenijanumu, na PHP konferenciji, gde će moći da nauče nešto novo od sjajnih predavača iz ove oblasti.

A u pauzama između predavanja svi posetioci će moći da se opuste i uživaju u besplatnom WiFi pristupu koji je obezbedio NetCast!

Budite tamo!

LINK2JOB SAJAM U HOTELU JUGOSLAVIJA

28.april 2016. Zapošljavanje mladih? Briga o budućim stručnjacima i njihovoj karijeri? Da li ste i vi jedan od mnogih koji je sumnjičav prema ideji da postoji neko ko, ipak, brine o tome? Ne znamo za druge, ali mi smo i ove godine bili učesnik na LINK2job sajmu zapošljavanja održanog u hotelu Jugoslavija i na taj način nastavili svoj put ka angažovanju kvalitetnog radnog kadra.

Veliki broj mrežnih inženjera i Linux administratora koji pametno kreiraju svoju poslovnu budućnost je posetilo NetCast-ov štand. Svima njima bila je zajednička ogromna želja da karijeru započnu i grade baš u našem timu.

Hvala svima koji su nas u velikim broju posetili na sajmu, a dobinicima naše nagradne igre još jednom čestitamo!

AGILE BUSINESS CONFERENCE U MADLENIANUMU

25.april 2016. Zašto Agile znači opstanak? Koji su benefiti korišćenja Scrum metodologije u povećavanju profitabilnosti Vašeg preduzeća? Kako da moj tim efikasnije funkcioniše? Učinite svoj biznis agilnim! Ovo su samo neke od tema prve Agile Serbia konferencije održane u Madlenijanumu 23.aprila. Ako ste web developer ili možda vlasnik preduzeća najverovatnije ste bili tamo i imali priliku da slušate predavanja uspešnih preduzetnika i sertifikovanih Scrum trenera.

Pored sjajne organizacije naših domaćina, kvalitetna WiFi mreža je bila jedan od glavnih preduslova da sve protekne besprekorno, za šta je bio zadužen naš tim. Nadamo se da ste sa ove konferencije otišli bogatiji za par novih znanja koja ćete uspešno primeniti. Mi sigurno jesmo :)

AWS EKSPERTI U BEOGRADU

12.april 2016. Jučerašnji dan u beogradskoj Crowne Plazi bio je u znaku događaja AWSome day, organizovanog od strane Devana Technologies i Cloudwebops uz podršku Amazon Web Services.

Našem glavnom gradu je ovoga puta pripala čast da bude domaćin prve Amazon Web Services konferencije u ovom delu Evrope, a cilj je bio predstavljanje AWS cloud tehnologije srpskom i regionalnom tržištu. Jednodnevno predavanje bilo je podeljeno na poslovni i tehnički deo, a eksperti iz Amazona su govorili o mogućnostima korišćenja Cloud Computinga u cilju poboljšanja poslovanja. Prisutni su dobili i potrebne informacije o mogućnostima uključivanja u AWS partnersku mrežu.

Manifestacija je bila od velikog značaja i IT profesionalcima. Oni su bili u prilici da saznaju više o konkretnim procesima vezanim za skladištenje, čuvanje i sigurnost podataka smeštenih na AWS-u i uopšte o radu sa AWS arhitekturom.

Cisco dan - Virtuelizacija mrežnih funkcija

U korak sa IT trendovima

1.april 2016 Još jedna konferencija o aktuelnim tehnološkim dostignućima, Cisco Day, održana je u hotelu Crowne Plaza u Beogradu 31.marta. Konferencija je okupila brojne inženjere, tehnološke eksperte i poslovne ljude i mnoge druge stručnjake iz vodećih kompanija na polju informaciono-komunikacionih tehnologija. IT stručnjaci iz domaćih i stranih kompanija govorili su na temu virtuelizacije i digitalizacije, a predstavljena su nova Cisco rešenja i dolazeći trendovi za unapređenje poslovanja.

Ključ je u edukaciji :)

Jedan od predavača na ovom prestižnom događaju bila je i naša kompanija. Održali smo predavanje na temu virtuelizacije mrežnih funkcionalnosti (Network function virtualisation)-mogućnosti i primene.

Pomažemo Vam da unapredite svoje poslovanje

Virtuelizacijom servera dobili smo na agilnosti, fleksibilnosti i brzini isporuke aplikacija. Sa druge strane, mreža i mrežne funkcionalnosti bez kojih aplikacije ne mogu da funkcionišu su, uglavnom, ostale statične i vezane za namenske hardverske uređaje. Glavno pitanje na koje smo pokušali da damo odgovor bilo je - Može li mreža da “isprati” servere, kako bi u zajedničkoj simbiozi omogućili veću agilnost poslovanja i pružili podršku u pomeranju biznisa napred?

Voxxed days 2016

Bukurešt se pridružio Voxxed Days porodici

15.mart 2016 Još jedna Voxxed Days konferencija okupila je web developere iz svih krajeva sveta a ovoga puta održana je u Bukureštu 11.marta u hotelu Crowne Plaza.

Od developera, za developere

Brojni govornici sa velikim iskustvom u ovoj oblasti su bili voljni da podele svoje znanje stečeno kroz developerski život, pa su svi zainteresovani posetioci imali prilike da zadovolje svoju znatiželju i kroz nekoliko radionica steknu nove veštine bitne za njihov posao. Događaj je bio pravi raj za mnoge developere, startup ljubitelje i IT genije, a ni NetCast ekipa nije odolela da ne zaviri na jedno od najpoznatijih dešavanja u ovoj oblasti.

Sponzor Kopaonik biznis foruma 2016

11.mart 2016 U martu ove godine ponovo je održan Kopaonik biznis forum, organizovan od strane Saveza ekonomista Srbije i Udruženja korporativnih direktora Srbije.

Kao i svaki put, forum je imao veliki broj posetilaca i značajnu medijsku pažnju, a učesnici događaja su i ove godine bili najpoznatiji srpski privrednici, ekonomski analitičari, državni zvaničnici i predstavnici akademske zajednice.

Najuticajniji privrednici govorili su na temu predstojećih ekonomskih reformi, kao i o saniranju glavnih pukotina u privredi Srbije. Kroz interaktivnu platformu, dijalog i konstruktivnu razmenu mišljenja predavači su imali za cilj širenje znanja o problemima u privredi Srbije a zajedničkim angažovanjem i međusobnom razmenom ideja, učesnici foruma su ponudili određena rešenja za problem naše privrede.

Među velikim brojem sponzora ovogodišnjeg foruma na Kopaoniku našla se i naša kompanija. Obezbedili smo WiFi mrežu koristeći najsavremeniju mrežnu opremu proizvođača Meraki i na taj način dali svoj mali ali značajan doprinos ovom događaju.

NetCast na Youth Fair-u

7.mart 2016 Ovogodišnji Youth Fair održan je u hotelu Metropol Palace 4.i 5. marta.

Glavni cilj sajma bio je povezivanje kompanija sa mladim, vrednim i ambicioznim ljudima željnim novih znanja. Sam događaj je premašio sva očekivanja u pogledu posećenosti a bio je veoma medijski propraćen.

I naša kompanija je, takođe, bila deo ovogodišnjeg Youth Fair-a. Zadovoljni smo odzivom potencijalnih kandidata i veoma smo srećni zbog velikog broja mladih, pametnih i energičnih ljudi koji su posetili naš štand.

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane kandidate koji dele našu strast i posvećenost IT-ju da nam pošalju svoje radne biografije i priključe se timu koji uvek gleda u budućnost.

Postavite pitanje
Kontakt
Ime i prezime
Email adresa
Telefon
Vaše pitanje